Eerste maand zit er alweer op!

Lieve allemaal,

Mijn eerste maand zit er alweer op! De tijd vliegt hier echt voorbij!
Afgelopen maandagochtend hebben we met Julius de Physician assistent de ward rounds gelopen (artsen visite) Dokter Ambrose was er namelijk nog niet. Er lagen bijna geen patienten in het ziekenhuis, dus veel was er niet te doen. Bennon, onze lokale project leider, had gevraagd of wij een artikel vor in de nieuwsbrief konden schrijven dus dat hebben we maar gedaan.

Na de lunch hoorde we dat er een meisje van 1 jaar en 3 maanden oud was binnengebracht op de Nutrition Ward. Deze afdeling staat eigenlijk los van het ziekenhuis zelf. Het is een project van Kim. Zij woont al 6 jaar in Oeganda en zij heeft deze afdeling opgericht. Kinderen worden gratis behandeld door de arts en verpleegkundige. Dat wil zegen, dat Kim betaalt voor de opnamekosten en voor medicatie, voedsel en behandelkosten. Een prachtig project vind ik het!
Het kindje was er echter slecht aan toe. Haar moeder had haar in de steek gelaten en achter gelaten bij haar oma. Dit was een maand geleden. Ze leed nu aan acute ondervoeding en had een flinke oedeembuik en haar huid liet helemaal los. Ze had overal grote nattende wonden en zelf aan de binnenkant van haar mond en keel was de huid opengebarsten. Hierdoor was eten te pijnlijk. Ze kermde het uit van de pijn. Daarnaast had ze ook nog eens malaria. Ze kreeg sondevoeding en werd naakt in een bedje gelegd met alleen een laken over de wonden. Ze hebben hier alleen droge gazen en geen parafine gazen (vasaline gazen) of onder verbandmiddel. Daardoor konden de wonden ook niet worden afgedekt en beschermd worden tegen infectie. Het is moeilijk te zien dat we hier niet de middelen hebben om haar de beste zorg mogelijk te geven, ook al doen ze hier ontzettend goede dingen met de middelen die ze hebben. Echter bleef het laken elke keer aan de open huid "plakken", waardoor deze weer openging...

In de middag werden we opgehaald om naar een public hospital te gaan, Rakai Hospital. Dit zijn openbare ziekenhuizen, waar iedereen naartoe kan. De zorg en medicijnen zijn hier gratis, maar tegelijkertijd ook bar slecht...Abert (onze project manager) had vervoer geregeld. Oftewel een local taxi. Dit zijn kleine personenauto's die net zo lang worden volgestampt met mensen, totdat er echt niemand meer bij kan...Dus ik ging samen met de bestuurder op de bestuurdersstoel (lees: mijn linkerbil op de handrem en mijn rechterbil op de bestuurdersstoel) Tamara deelde de bijrijdersstoel met een gigantisch dikke vrouw. Op de achterbank zaten allemaal oegandezen en Abert. In totaal zaten we met zijn elven in de auto! Haha een hele ervaring. Heerlijk lekker tegen elkaar plakken omringt door een verrukkelijke zweetlucht! Jam! :-) haha

We kregen er een rondleiding en ik ben me kapot geschrokken. De omstedigheden waren er schrijnend...De kinderafdeling was zo vol, dat per bed er minimaal 4 kinderen per bed lagen. Ook lagen er patientjes met matjes op de grond. In de gang stond een bank waar nog allemaal moeders met hun kinderen aan het wachten waren voor opname. Het was er ontzettend onhygienisch. De meeste kinderen die er lagen hadden malaria. De malaria is hier de nummer 1 dodelijkste ziekte voor kinderen. Er lagen ook veel ondervoede kinderen. Er was eerder ook een nutrition ward in het ziekenhuis, echter hebben ze die moeten sluiten, omdat er geen geld meer kwam vanaf de regering. Normaal gesproken krijgt de regering hiervoor weer geld vanuit de westerse landen, maar door de hele crisis ed is deze geldkraan dichtgedraaid. Het probleem is echter dat de ouders van de kinderen geen verdere begeleiding meer krijgen in hoe je deze kinderen gevarieerd voedesel kunt geven. Ze weten vaak ook niet wat de verschijnselen van ondervoeding zijn. Zo lag er een kindje met oedeembuikje waarin allemaal messteken zaten....De ouders begrepen niet waarom het kindje zo'n dikke buik had en dachten dat als ze er gaatjes in zouden maken het buikje zou leeg lopen en het kindje dan weer haar normale buik terug zou krijgen....De arts hadden ze nog niet gezien en vroegen aan mij wat ze dan hadde moeten doen. Ik heb ze het kort proberen uit te leggen, maar ze begrepen er helemaal niks van. (en nee, niet vanwege de taalbarriere, ik had een tolk bij me ;-) )

s'Avonds viel trouwens het water uit. We moesten nu elke keer op en neer naar het ziekenhuis lopen om de jerrycans te vullen. In 1 jerrycan kan ongeveer 10 a 12 liter. Regelmatig zie ik kleine kinderen langs de kant van de weg met die jerrycans lopen, dus, dacht ik bij mezelf, kan ik dat ook wel. Maar jemig wat zijn die dingen zwaar!! Terwijl ik aan het lopen was, kwam er nog een vrouw naar me toe die doodleuk zei dat ik hem het beste op mijn hoofd kon zetten. Aangezien ik geen zi had in een nekhernia, met mijn ongetrainde nek spieren, heb ik dit toch maar niet gedaan ;-)

Dinsdag regende het de hele ochtend en hebben we niet zoveel gedaan. Als het regent zijn de oegandezen niet ziek (ze komen niet naar het ziekenhuis) en dus hebben we een beetje in het huisje zitten chillen.
In de middag zijn we naar een ander public Hospital gegaan, Kalisizo Hospital. Dit ziekenhuis was ook een openbaar ziekenhuis, maar toch een stuk luxer dan het Rakai Hospital. Hier moesten de mensen wel voor hun behandelingen betalen, echter is dit wel heel weinig. Het ziekenhuis lag ook een stuk minder vol dan Rakai Hospital. We zijn hier naar de kinderafdeling geweest om balonnen uit te delen. Heerlijk om die zieke koppies te zijn glunderen! Ook hier ligt er meer dan driekwart van de kindjes met malaria..
De female ward en man ward zijn we vluchtig overgelopen. Veel mensen hebben hier TBC en de ruimtes zijn niet geventileerd. Abert wilde dat we met de mensen gingen praten, maar we hadden geen mondkapjes mee ( en ze waren hier niet beschikbaar) dus hebben wij proberen uit te leggen waarom we dit niet wilden. Hij begreep het niet helemaal, dat als je TBC op loopt dat je dan voor lange tijd niet werkzaam kunt zijn in het ziekenhuis in Nederland. Hij vond het maar een rare regel. Haha

Op woensdagochtend hadden we immunisation bij het ziekenhuisje. We heben weer kinderen gewogen en gevaccineerd. Ruben, onze regionale projectleider kwam ook nog langs. Ideaal, want in 1 keer werd alles in ons huisje gemaakt. Ons toilet werd gemaakt (afgelopen dagen moesten we naar de latrinen in het ziekenhuis), we hadden weer water en de elektriciteit werd gemaakt! Zo luxe!!
In de middag zijn we met Boniface meegegaan met foodtraining. Hij si de counseler die werkt voor het nutrition program van Kim. We gingen naar een klein dorpje midden in de community toe. Daar had de local leider (hoofd van het dorpje) iedereen bijeen geroepen. Tussen de bananenbomen, op een stukje gras, ging hij aan de dorpelingen uitleg geven over gezonde voeding. Het probleem is niet dat de mensen geen voedsel hebben, maar dat ze bijna alles verkopen en zelf niet gevarieerd eten, waardoor hun kinderen ondervoed worden (mal nutrition) Hij legde met voorbeelden uit hoe balangrijk het was om een maaltijd uit proteinen, vitaminen en koolhydraten te laten bestaan. Meeste mensen eten namelijk matoke (koolhydraten) en rijst. Het is echt een ontzettend goed project. Ook liet hij fotos zien van kinderen die ondervoed zijn, zodat de ouders zien, hoe het eruit ziet. Daarnaast vertelde hij van de nutrition ward bij ons ziekenhuis en dat ze niet moesten wachten, totdat het te laat is, om naar het ziekenhuis te komen. En dat ze niet bang hoefte te zijn voor de kosten.

Donderdag was de laatste dag van Tamara en Sanne. Zij zijn namelijk beide voor 1 maand op het project. 's ochtend zijn we nog naar Prossy gegaan met de arts. Het ging erg slecht met haar. Haar hele genitale gebied lag open, door de irritatie van haar urine en faeces. Ook lukte het niet om de malaria de baas te worden. Zo moelijk om te zien, echt verschikkelijk. Vrijdag hoorde we dat ze de nacht niet meer heeft gehaald. Dit kwam bij ons erg hard aan..

Donderdagavond hadden we het afscheidsfeest van Tamara en Sanne. Eerste helemaal plechtig met het ziekenhuis en speeches en later in de lokale pub. Echt een hele ervaring!! Haha.

Nu zitten we met een aantal meiden in Kampala. Mijn internet verbinding valt over 3 minuten uit, dus moet nu echt stoppen! Volgende week ga ik met Tamara een week rondreizen. Ik heb er zin in!!


Liefs

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Jose

Hallo Inge, met heel veel interesse heb ik al jou prachtige en indrukwekkende verhalen gelezen. Tjonge jonge ben echt onder de indruk. 23 sept vertrek ikzelf naar hetzelfde project, waar jij nu zit. Ben heel erg benieuwd. Heb jij nog tips wat je mee kan brengen vanuit Nederland, kleine dingen, waar ikzelf of de bevolking wat aan heeft?? Is daar in jullie onderkomen een geïmpregneerde klamboe of moet ik die zelf meebrengen?? Hopelijk heb je tussendoor even de tijd te antwoorden!! :))
Ik vind het geweldig hoe uitgebreid jij alles verteld. Dank je wel. Het geeft een goede indruk van je leven daar. Ik kan niet zo goed Engels. Denk je dat dat een groot probleem is?? Volgens Be More niet!!!

Nog heel veel plezier, ik blijf je volgen.

Groetjes Jose

Be More

Hoi Inge! Wat een ervaringen heb je opgedaan bij het project. Het is zeker moeilijk om te zien hoe de kinderen niet goed geholpen kunnen worden door gebrek aan middelen. Heel triest.. Maar wel goed om te lezen dat je je plek hebt gevonden daar. Geniet nog van je laatste maand!
Groetjes,
Merel - Be More

DorisArref

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer201707

ArleneSwoxy

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

ArleneSwoxy

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

ArleneSwoxy

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

EssayForMe

We Can Write Your Paper For You - EssayErudite.com

Can You <a href=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/>Write My Essay for Me</a> ? How many times do students worldwide ask this question without finding an answer?
We'd rather not check the official statistics. At the same time, essays appear to be probably among the most popular academic assignments.
Students from various education establishments need to complete them constantly. If you are among those lucky ones, feel free to contact our customer service department and opt for an <a href="https://essayerudite.com" />essay writing help</a>

Flossiebioff

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

Flossiebioff

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170725

Flossiebioff

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

AaauceWAX

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

JustinLiame

?????? ????????? ????? ???: http://www.jbereg.ru - ??????? ????? ? ?????

Donnabag

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i need a best, some premium omega 3 fish oil. I've got this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> carlson omega 3 </a> . What do you think about this Carlson brand?

PearlAdurb

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to buy it with good price. Any idea?

MariaZelo

???????? ????????????? ??????????? ?????? ???????? ????? ???????? ???????? ??????? ??? ????????

???? ?? ????? ?????????? ??????? ?????????? ??????????? ???????? – <a href="https://afroditalove.ru/category/vibromassazher-vibrator/">?????? ????????</a>. ? ??? ??????? ?????? ???????? ?????????????? ????????? ????????? ??? ? ?????. ?????? ?? ??????????? ??? ? ???????????, ?????????? ?????? ????????. ??? ??????? ???? ????????????? ????? ? ???????? ????? ????? ????????? ? ???????????? ???? ? ??????.</p>
????? ????? ?????-??????? ?????????????? ??????????? ??????, ?????????, ?????? ? ???????????. ??????? ? ????-?????? ??????, ?? ??????? ??????????? ?????? ????????, ? ?? ?????????? ??????? ????? ??, ??? ???????? ?? ????? ??? ?????.</p>
????? ????????: <a href="https://afroditalove.ru/category/prezervativy/">?????? ????????????</a>, ????????? ?????, <a href="https://afroditalove.ru/category/vaginalnye-shariki/">??????????? ??????</a>,???????????????, ? ?????? ??????? ??? ???????? ????? ? ????????-???????? «????????» (afroditalove.ru).</p>

PearlAdurb

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna purchase it with best price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to buy it with good price. Any idea?

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlAdurb

Yesterday i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna purchase it with best price. Any idea?

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlAdurb

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna get it with good price. Any idea?

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

PearlAdurb

Day ago i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with lowest price. Any idea?

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

PearlAdurb

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

PearlAdurb

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna buy it with good price. Any idea?

PearlAdurb

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna get it with lowest price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

Dol33larCiz

<b>????? ?????????? ?? ??? ????</b>
<b>V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service</b>
<a href=http://0.00000007.ru/2#f84GbZ6hy6>
<img>http://0.00000007.ru/3#9dNzv3z5tb</img>
</a>
------------------------
????????? ??????? ?????????? socks ? proxy ???????? online
?? ?????? ??????: 33557 IP ? 198 ????????????
<b>????? ??????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ??? ???? ?????? ??????? ????????? ????????</b>
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ???????????? http ?????????)</b>

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ???? ????????? ?????????? ??? ?????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ?????? ??? ??????? ???? IP ????? 2-? ??????? ????.

<b>?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????</b>

?????????? ????? ????????? ???? ?? ??????????? ?????? ??? ?????????? ????????
???? ??????? - ?????? ????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ????????? ??????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ????????? ???? ???????? ??????!
<b>?????????????? ????????????</b>
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
<b>??? ??? ????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????!</b>

<a href=http://0.00000007.ru/2#Zw9zF8sK67>Vip proxy</a>
__________
openvpn server
??????? ?????? ??????
?????? ????????? ?????? ????????
?????? ??????

Dol11larCiz

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.??????? ????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ???????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... + 78612412345
___________________________
?????? ??????????????? ??????
1018 ???????????????
??????????????? ?????????? ?????????? ?????
??? ?????? ???????????????
?????? ?? ?????? ? ???????????????

Avito777pl

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>????????????, ??????? ??????!</b>

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ?????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ?????????? ?????????? ??????????????? ???????
????? ????????
????? ????
?????? +?? ?????
????? ???? ???????? ?????

FannieSog

Some time ago i got some interesting information about Omega 3 stuff and now i very want to purchase it. But i want a quality, some premium omega 3 fish oil. I've found this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> premium omega 3 fish oil </a> link. What do you think about Carlson brand?

Maryagop

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

DorogiKRDpl

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.???????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 7 861 241 23 45
___________________________
????????? ?????? ??????????????? ? ?????????? ??????????
??????????????? ?????????? ??????
??????????????? ??????? ??????? ???????????
??? ??????????????? ??????
???????? ?? ???????????????

FannieSog

Some time ago i read some amazing information about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i need a best, some premium omega 3 fish oil. I've seen this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> premium omega 3 fish oil </a> link. What do you know about this name?

Brooksnen

Jwajfmpig iqevygcle
http://erosuchki.com/bryunetki/440-devushki-bryunetki-szadi.html ??????? ???????? ????? ????????
http://erosuchki.com/masturbaciya/2595-porno-zhena-drochit.html ????? ???? ??????
http://erosuchki.com/bolshie-siski/3706-ryzhenkaya-krasotka-ogolilas-na-belyh-pr.html ????????? ???????? ????????? ?? ????? ?????????
??????????? ??????? http://erosuchki.com/razdvinula/2640-razdvinutye-yagodicy.html
http://erosuchki.com/britye-pisi/2575-britaya-piska-devushki.html ?????? ?????? ???????

BarbarasmurB

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

NikitaCqx

Oh God. I don't know what to do as I have tons of work to do next week semester. Plus the university exams are coming, it will be a stretch. I am already panicking maybe I should <a href=http://legianbeachbali.com/web/best-price-for-viagra>here</a> to calm down a little bit. Hopefully it will all go well. Wish me luck.

VasiliylHwo

Hello everyone! Lately I have been fighting with a lot of hardships. Friends and doctors keep telling me I should consider taking meds, so I may as well <a href=http://scottishcastlesassociation.com/tools/xanax-and-tums>website</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

AllenPjo

My friend and I went camping the other day. It was a horrific experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random stuff and complained about his insomnia. I totally told him to <a href=http://www.tobefast.com/ebay/liquid-valium-shot>site</a> and deal with it.

AlysonGwe

http://ondashboard.com/internet/blog-archives-canadian-pharmacy-365-online-store/

AlysonMqf

http://www.dailymotion.com/video/x63mnjn

AfaronThece

<a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-do-i-buy-klonopin-online-overnight-delivery/>How do I buy Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/will-i-be-able-to-get-klonopin-online-overnight-delivery/>Will I be able to get Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/where-to-buy-klonopin-online/>Where to Buy Klonopin Online?</a> eratcenuest

Byroncoogy

<a href=http://www.ativanx.com/lorazepam/buy-ativan-online-no-prescription/>Buy Ativan Online no prescription</a> uniliavab <a href="http://www.ativanx.com/lorazepam/will-i-be-able-to-get-ativan-online-overnight-delivery/">Will I be able to get Ativan online overnight delivery?</a>

ElliottBuh

<a href=http://baumarktxxx.eu/>http://baumarktxxx.eu/</a> SpormSmups <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/>How safe is Klonopin bought online?</a>

Feltonchowl

<a href=http://kitchendeals.us/>http://kitchendeals.us/</a> eratcenuest <a href=http://nutritioninpill.com/what-is-generic-valium/>What is generic Valium?</a>

BrianHog

<a href=http://lampdeals.us/>http://lampdeals.us/</a> Esonia <a href="http://medicnew.us/purchasing-viagra-online/">Purchasing Viagra online</a>

Patrickknigo

<a href=http://www.healtek.us/>http://www.healtek.us/</a> cheap tramadol Fuermabum , <a href="http://ordercialisjlp.com/cialis/how-do-i-buy-cialis-online-overnight-delivery/">How do I buy Cialis online overnight delivery?</a>

Patrickknigo

<a href=http://www.healtek.us/>http://www.healtek.us/</a> cheap tramadol Fuermabum , <a href="http://ordercialisjlp.com/cialis/how-do-i-buy-cialis-online-overnight-delivery/">How do I buy Cialis online overnight delivery?</a>

ArnoldBlura

<a href=http://lanatrade.eu/>http://lanatrade.eu/</a> Fuermabum, <a href="http://lanatrade.eu/asus-rog-strix-gl753vd-gc043t-439-cm-173-zoll-mattes-full-hd-display-gaming-notebook-intel-core-i5-7300hq-8gb-arbeitsspeicher-128gb-ssd-1tb-hdd-festplatte-nvidia-gtx-1050-4gb-vram-dvd-laufwe/">Asus ROG STRIX GL753VD-GC043T</a>

Curtistex

<a href=http://larbo.us/>http://larbo.us/</a> eratcenuest, <a href="http://medicbox.us/how-to-buy-ambien-online/">How to buy Ambien online?</a>

GregoryItell

<a href=http://haushaltx.eu/>http://haushaltx.eu/</a> eratcenuest, <a href="http://medicnew.us/buy-generic-viagra-online/">Buy Generic Viagra Online</a>

Michaelsog

<a href=http://ordercialisjlp.com/>http://ordercialisjlp.com/</a> buy cialis beevoireaddino , <a href=http://ordercialisjlp.com/cialis/i-ordered-cialis-online/>I ordered Cialis online</a>

RubenRaw

<a href=http://slcr.eu/>http://slcr.eu/</a> eratcenuest , <a href=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/buy-generic-klonopin-online/>Buy Generic Klonopin Online</a>

bibliotvh

???? http://bibliotecaistoreco.com/top/Anal ???

JosephHam

<a href=http://sporteshop.eu/>http://sporteshop.eu/</a> eratcenuest, <a href="http://sporteshop.eu/puma-herren-carson-2-knit-outdoor-fitnessschuhe/">Puma Herren Carson 2 Knit Outdoor Fitnessschuhe</a>

turnersvhh

???? http://turnersvillemartialarts.com/ ???

Kristian

https://essayerudite.com/write-my-research-paper/
https://essayerudite.com/descriptive-essay-topics/
https://essayerudite.com/expository-essay-topics/
https://essayerudite.com/write-my-paper/
https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/

Randy

<a href="https://essayerudite.com/do-my-homework/" />homework help</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-essay-for-me/" />do my essay</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-essay-for-me/" />write essays for me</a>
<a href="https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/" />cheapest essay writing service</a>
<a href="https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/" />help dissertation writing</a>
<a href="https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/" />college papers written for you</a>
<a href="https://essayerudite.com/college-essay-help/" />college essay writing help</a>
<a href="https://essayerudite.com/do-my-homework/" />do my math homework</a>
<a href="https://essayerudite.com/do-my-homework/" />xyz homework</a>
<a href="https://essayerudite.com/assignment-help/" />help with assignment</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-essay-for-me/" />writing my essay</a>
<a href="https://essayerudite.com/buy-essays-online/" />buy essay online</a>
<a href="https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/" />affordable essay writing services</a>
<a href="https://essayerudite.com/best-essay-writing-service/" />best custom essay writing service</a>
<a href="https://essayerudite.com/write-my-essay/" />write essay yourself</a>

Michaelcef

<a href=http://phonexdeals.us/>http://phonexdeals.us/</a> Voveatok , <a href="http://phonexdeals.us/apple-iphone-se-32-gb-silber/">Apple iPhone SE, 32 GB, silber</a>

Matthewabolo

<a href=http://kitchendeals.us/>http://kitchendeals.us/</a> Voveatok , <a href="http://kitchendeals.us/medion-md-16945-mikrowelle-ca-700-watt-leistung-ca-17-liter-kapazitat-5-leistungsstufen-auftaufunktion-35-minuten-timer-lackiertes-metallgehause-weis/">MEDION MD 16945 Mikrowelle</a>

Audreyboick

<a href=http://lampdeals.us/>http://lampdeals.us/</a> Voveatok , <a href="http://lampdeals.us/salzkristall-lampe-2-bis-300kg-mit-holzsockel-auswahl2-4-kilogramm/">Salzkristall – Lampe 2 bis 300kg mit Holzsockel</a>

KennethViock

<a href=http://medicabc.us/>http://medicabc.us/</a> Voveatok , <a href="http://medicabc.us/ambien/go.php?q=buy-generic-ambien-10mg-30-day-ab">Buy generic ambien 10mg 30 day ab</a>

Jaimezek

<a href=http://dbaby.eu/>http://dbaby.eu/</a> Voveatok , <a href=http://dbaby.eu/>http://dbaby.eu/</a> Voveatok

KennethAceva

<a href=http://clomidrx.com/>http://clomidrx.com/</a> Voveatok , <a href="http://clomidrx.com/allergies-type-3/">Allergies Type 3</a>

Brucekab

<a href=http://sportelektronik.eu/>http://sportelektronik.eu/</a> Voveatok , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

Michelewep

<a href=http://nutritioninpill.com/>http://nutritioninpill.com/</a> Voveatok , <a href="http://nutritioninpill.com/a-guide-to-testosterone-cream/">A Guide To Testosterone Cream</a>

Richardbuh

<a href=http://medicnews.us/>http://medicnews.us/</a> Voveatok , <a href="http://medicnews.us/curing-acne-with-vitamin-a-treatments/">Curing Acne With Vitamin A Treatments</a>

Dorisbes

<a href=http://www.healtek.us/>http://www.healtek.us/</a> Voveatok , <a href="http://www.healtek.us/acid-reflux-heartburn/">Acid Reflux Heartburn</a>

MarthaFlori

<a href=http://healthfree.us/>http://healthfree.us/</a> Voveatok , <a href="http://healthfree.us/2018/02/06/natural-ways-to-cure-erectile-dysfunction-2/">Natural Ways to Cure Erectile Dysfunction</a>

MarthaFlori

<a href=http://healthfree.us/>http://healthfree.us/</a> Voveatok , <a href="http://healthfree.us/2018/02/06/natural-ways-to-cure-erectile-dysfunction-2/">Natural Ways to Cure Erectile Dysfunction</a>

ReggieSag

<a href=http://haushaltshop.eu/>http://haushaltshop.eu/</a> Voveatok , <a href="http://haushaltshop.eu/moulinex-fg150811-kaffeemaschine-subito-mini-edelstahl-matt/">Moulinex FG150811 Kaffeemaschine</a>

Asfalt93et

??????????????? ????????? ???????
??????? ???? ?? ???????? ? ??????????????? ??????????
??????????????? ??????? ?????????
??????????????? ????? ? ??????????
??????????? ????? ????????? ???????????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Christyhient

<a href=http://www.mystorex.com/>http://www.mystorex.com/</a> Voveatok , <a href="http://www.mystorex.com/vileda-viva-express-premium-bugeltisch-mit-extra-groser-bugelflache/">Vileda Viva Express Premium+ Bugeltisch mit extra gro?er Bugelflache</a>

LesterBix

<a href=http://www.goodxr.us/>http://www.goodxr.us/</a> Voveatok , <a href="http://goodxr.us/valium/wp.php?q=how-can-i-get-valium-quickly-menu-indonesia">how can i get valium quickly menu indonesia</a>

LesterBix

<a href=http://www.goodxr.us/>http://www.goodxr.us/</a> Voveatok , <a href="http://goodxr.us/valium/wp.php?q=how-can-i-get-valium-quickly-menu-indonesia">how can i get valium quickly menu indonesia</a>

LavinaEluct

<a href=http://buecherx.eu/>http://buecherx.eu/</a> Voveatok , <a href="http://buecherx.eu/die-stadt-der-traumenden-bucher-roman/">Die Stadt der Traumenden Bucher: Roman</a>

Louiseval

<a href=http://www.ativanx.com/>http://www.ativanx.com/</a> Voveatok , <a href=http://www.ativanx.com/>http://www.ativanx.com/</a> Voveatok

Martinwaype

<a href=http://laufsporty.eu/>http://laufsporty.eu/</a> Voveatok , <a href="http://laufsporty.eu/jkfitness-racing-545-indoor-cycle/">JKFitness Racing 545 Indoor Cycle</a>

LakishaAwady

<a href=http://navrcholu.eu/>http://navrcholu.eu/</a> Voveatok, <a href="http://navrcholu.eu/turen-palma-weis-aktenschrank-buroschrank-2/">Palma Wei? Aktenschrank Buroschrank</a>

JamesApors

<a href=http://emcm.eu/>http://emcm.eu/</a> Voveatok , <a href="http://emcm.eu/mammut-formel-90-protein-schoko/">Mammut Formel 90 Protein, schoko</a>

JamesKiz

<a href=http://healthclue.eu/>http://healthclue.eu/</a> Voveatok , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

Deloresshoub

<a href=http://learningclue.eu/>http://learningclue.eu/</a> Voveatok , <a href=http://learningclue.eu/>http://learningclue.eu/</a> Voveatok

EdwinThask

<a href=http://navrcholu.eu/>http://navrcholu.eu/</a> nusmussy , <a href="http://navrcholu.eu/amaretta-tv-hifi-tisch-board-lowboard-phono-schrank-kommode-schwarz-patiniert/">AMARETTA TV Hifi Tisch Board Lowboard Phono Schrank</a>

JackieFat

<a href=http://planetsports.us/>http://planetsports.us/</a> nusmussy , <a href="http://planetsports.us/adapting-to-the-treadmill/">Adapting To The Treadmill</a>

Angeladup

<a href=http://haushaltx.eu/>http://haushaltx.eu/</a> nusmussy , <a href="http://haushaltx.eu/sofabett-aus-schmiedeeisen-modell-chicago/">Sofabett aus Schmiedeeisen : Modell CHICAGO</a>

RodneyGop

<a href=http://medxr.com/>http://medxr.com/</a> nusmussy , <a href="http://medxr.com/multiple-sclerosis-and-muscle-relaxants/">Multiple Sclerosis And Muscle Relaxants</a>

RodneyGop

<a href=http://medxr.com/>http://medxr.com/</a> nusmussy , <a href="http://medxr.com/multiple-sclerosis-and-muscle-relaxants/">Multiple Sclerosis And Muscle Relaxants</a>

JessicaHak

<a href=http://medicnews.us/>http://medicnews.us/</a> nusmussy , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

JessicaHak

<a href=http://medicnews.us/>http://medicnews.us/</a> nusmussy , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

CharlesGarne

<a href=http://ancc.us/>http://ancc.us/</a> nusmussy , <a href="http://ancc.us/great-information-about-erecting-a-steel-building/">Great Information About Erecting A Steel Building</a>

DorothyFlums

<a href=http://sporteshop.eu/>http://sporteshop.eu/</a> nusmussy , <a href="http://sporteshop.eu/puma-unisex-erwachsene-sf-drift-cat-5-ultra-low-top/">Puma Unisex-Erwachsene SF Drift Cat 5 Ultra Low-Top</a>

DannyApelp

<a href=http://nickelr.us/>http://nickelr.us/</a> nusmussy , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-902813-sneakers/">Nike Herren 902813 Sneakers</a>

Beverlytes

<a href=http://tunepk.us/>http://tunepk.us/</a> nusmussy , <a href="http://tunepk.us/memory-techniques/">Memory Techniques</a>

AnitaLem

<a href=http://autoteilx.eu/>http://autoteilx.eu/</a> nusmussy , <a href="http://autoteilx.eu/leina-ref20000-betriebsverbandkasten-grun/">Leina REF20000 Betriebsverbandkasten</a>

LarryFlasp

<a href=http://druckerx.eu/>http://druckerx.eu/</a> nusmussy , <a href="http://druckerx.eu/kyocera-ecosys-p3045dn-sw-laserdrucker-drucken-bis-zu-45-seiten-minute-1-200-dpi/">Kyocera Ecosys P3045dn SW-Laserdrucker</a>

Jamesmog

<a href=http://drogeries.eu/>http://drogeries.eu/</a> nusmussy , <a href="http://drogeries.eu/ironmaxx-mineralkomplex-130-kapseln/">Ironmaxx Mineralkomplex- 130 Kapseln</a>

Jamesmog

<a href=http://drogeries.eu/>http://drogeries.eu/</a> nusmussy , <a href="http://drogeries.eu/ironmaxx-mineralkomplex-130-kapseln/">Ironmaxx Mineralkomplex- 130 Kapseln</a>

Diannagor

<a href=http://dbaby.eu/>http://dbaby.eu/</a> nusmussy , <a href="http://dbaby.eu/2018/03/17/inktastic-boxing-champ-fight-hard-infant-tutu-bodysuit-newborn-raspberry/">inktastic Boxing Champ Fight Hard Infant Tutu Bodysuit</a>

StephenjaW

<a href=http://clomidrx.com/>http://clomidrx.com/</a> nusmussy , <a href="http://clomidrx.com/viagra-and-cialis-and-their-generic-counterparts/">Viagra and Cialis and Their Generic Counterparts</a>

TheresaKex

<a href=http://handbagdeals.us/>http://handbagdeals.us/</a> nusmussy , <a href="http://handbagdeals.us/nicoledoris-elegant-stilvoll-damen-handtaschen-tote-umhangetasche-crossbody-bag-schultertaschen-henkeltaschen-klein-tasche-pu/">NICOLE&amp;DORIS Elegant Stilvoll Damen Handtaschen</a>

Davidbak

<a href=http://www.goodxr.us/>http://www.goodxr.us/</a> nusmussy , <a href="http://www.goodxr.us/diazepam/what-is-generic-diazepam/">What is generic Diazepam?</a>

BobbyjiquE

<a href=http://lampdeals.us/>http://lampdeals.us/</a> nusmussy , <a href="http://lampdeals.us/fatboy-lampe-transloetje-braun/">Fatboy Lampe Transloetje Braun</a>

LorenBow

<a href=http://www.healtek.us/>http://www.healtek.us/</a> nusmussy , <a href="http://www.healtek.us/how-to-overcome-the-signs-of-aging/">How to Overcome the Signs of Aging</a>

MarciaDiz

<a href=http://baumarktxxx.eu/>http://baumarktxxx.eu/</a> nusmussy , <a href="http://baumarktxxx.eu/kawasaki-schwingschleifer-603010210/">Kawasaki Schwingschleifer</a>

Inge van der Sluis

Name: Inge van der Sluis
Leeftijd: 34

Was vrijwilliger bij Rakai van 06 mei 2013 tot 28 jun 2013

Over mij:

Hoi allemaal,

Met mijn diploma vers op zak vertrek ik 3 mei 2013 naar Uganda om een lang gekoesterde droom waar te

Meer...