Derde week: Gorilla's en tree climbing lions!!!

Hoihoi,

Na dik een week geen toegang te hebben gehad tot internet, heb ik dan eindelijk een klein, muf en zeer traag internet cafeetje gevonden! Finally!

Ik heb mijn derde week er alweer op zitten en we gaan vanavond onze vierde week alweer in! Dat betekend dat we helaas afscheid gaan nemen van twee super lieve en leuke mede vrijwilligers :-( Sanne en Tamar blijven namelijk maar 1 maandje. Ineke en ik blijven samen nog op het project en vanaf juni komen er twee nieuwe vrijwilligers bij.

Maar even over afgelopen week. Nou ik ben naar de gorilla's geweest hoor!!! Zo verschikkelijk gaaf!!!! Zaterdag vertrokken Annika, Aafke, Jolande, Nikki en ik vanuit Masaka naar Bwindi National Park. Het was een vrij lange rit (9-10) uur. Begin van de weg was nog redelijk, maar al vrij snel was het 1 groot achtbaan effect!! En dan ook nog overal die drempels!!! Voordat ik naar Oeganda ging heb ik nog de Top Gear aflevering gekeken, dat ze naar Oeganda gingen en het klopt helemaal wat ze daar zeggen. Oeganda is HET land van de verkeersdrempels! (lees, hoge zandbulten met daarna een stuk of vijf kleinere bulten)
In ieder geval kwamen we s'avonds aan bij onze accomdatie. Jolande en ik deelde een prachtige lodge waarvan de veranda uitzicht bood over het gehele park. Zo mooi. Je kon De bergen van Rwanda en Congo zien liggen en overal waar je keek was jungle. Na een heerlijk 3 gangen diner ben ik lekker in een warm bad (LUXE!!!! EINDELIJK WEER WARM< STROMEND WATER!!!) gegaan en toen heerlijk naar mijn met een kruik verwarmde bedje. Heerlijk!

De volgende ochtend zijn we rond 8:00 vertrokken naar de verzamelplaats. Het gebied waar we verkeerde was Ruija. En de groep die we gingen bekijken was de Orugogu groep (of zoiets dergelijks ;-) )
We gingen met twee rangers mee. De eerste liep voorop om het "pad" met een hakmes "vrij" te maken en de ander had een geweer mee om de eventuele bosolifanten weg te jagen. Die zitten namelijk ook in dit gebied en zijn erg gevaarlijk. We gingen naar de plek waar de gorilla's de dag ervoor voor het laatst waren gezien. Een aantal uren voor ons zijn er alvast wat rangers op zoek gegaan naar de gorilla's en via de walky talky hielden ze contact. We wilden net de jungle ingaan toen ons werd gevraagd of we geen draagjongens nodig hadden. (voor onze tassen) Maar bikkels als we zijn hoefde dat echt niet van ons. Echter bleven ze nogal aandringen dat het toch wel heel handig was ook met ondersteunen bij het lopen, dat we uiteindelijk overstag zijn gegaan en met zijn vijven 1 draagjongen meekregen. En daar gingen we. Ruija is het hoogste punt in Bwindi en dat hebben we geweten! Haha! Het was super stijl! We moesten echt klimmen en klauteren. Hangens aan de varens en lianen baande we ons een weg door de onwijs dichtbegroeide jungle. Het regende gelukkig niet, maar zei onze ranger, als het wel ging regene hadden we een probleem, want dan kunnen we niet verder lopen. Het was namelijk zo stijl dat het niet te beklimmen viel als de grond modderig werd. OK....ik zag ons zelf al vaststaan midden in de jungle, met geen mogelijkheid om terug te gaan. Haha. Soms kon je tijdens de afdaling door het struikgewas kijken met een prachtig uitzicht over de enorme bergen.
Na een ongeveer een uur lopen, kregen we bericht dat ze waren gelokaliseerd. We moesten ons water en tassen achterlaten. Het was niet toegestaan in de buurt van de gorilla's te drinken/eten ivm overdragen van ziektes. Tevens was het ten strengste verboden de gorilla's in de ogen te kijken en om de flits van je camera te gebruiken. En toen zag ik de eerste! Wat een bijzonder moment!!! Het was een black back. (een mannetje in wording tot een silverback) Je staat letterlijk op een paar meter afstand van een enorm beest, waarvan je weet dat als ik hem niet zin, ik niks tegen hem kan beginnen. De gidsen maakte een aantal geluiden om daarme aan te geven dat we goed volk waren. We daalde iets verder af en toen zat de rest van de groep daar. Vrouwtjes met baby's, een stel pubers die in de bomen aan het klieren waren en...de grote leider, de silverback. Wat een indrukwekkend beest!!! Ze waren heel relaxed aan het eten, chillen, spelen. En daar zaten wij op een paar meter afstand tussen!

Na een uur daar te hebben gezeten en geobserveerd zijn we onze toch naar boven gaan maken. Dit was helemaal leuk. Want we moesten echt tegen hele steile hellingen klimmen. Haha, we gingen om de beurten onderuit.

Na een heerlijke lunch vertrokken we richting de Ishasha plains. Dat is een steppe die onderdeel is van Queen Elisabeth National Park. De toch ernaartoe was fantastisch. Oeganda is zo mooi. En met recht de Parel van Afrika. Het ene moment rijd je nog door een dichte jungle, vervolgens over rode zandwegen met overal bananenplanten, ananasplanten en modderhuisjes en daarna zit rijdt je door de prachtige savanne. Ik kreeg helemaal het Lion King gevoel. Het was op dat moment ook al rond 17:00 dus het licht was prachtig. We deden het dak van de bus en reden door het park. Er was verder niemand te bekennen. Zo mooi en rustig. Ook weer een pluspunt aan Oeganda. Het is nog helemaal niet toeristisch, waardoor je vaak als enige toeristen in een gebied bent. Zo mooi. Na een tijdje zagen we een groep olifanten. Bizar idee om zulke beesten gewoon even voorbij zien te lopen! En na goed zoeken vonden we ook een tree climbing lion. Hij lag heerlijk te chillen in een boom. Verder hebben we nog african cops, Topi's, Bavianen, waterbuffels en antilopen gezien.

We sliepen midden in het park in twee kleine hutjes. Er was niks afgezet, dus de antilope liepen gewoon om de hutjes heen. Haha. Er waren wel twee bewakers, die onder een boom aan het slapen waren. Simpel als wij zijn dachten we dat zij hier waren om de dieren op afstand te houden. Maar het bleek dat zij van het leger waren en dat we aan de grens van Congo zaten. Ze waren er, om ervoor te zorgen dat wij niet eventueel meegnomen zouden worden door Congolese rebellen....tja, dat slaap toch niet heel erg lekker. 's Avonds hebben we nog om een kampvuur gezeten, terwijl we de beesten van de savanne overal om ons heen te horen waren.

De volgende ochtend lekker gedouched onder de bushdouche. (lees: een zak water aan een boom met een soort van klei constructie er omheen tegen de pottenkijkers) Na een lekker ontbijtje nog een gamedrive over de savanne gemaakt. Maar nu om 8:00 's ochtends. Dan zijn er de leeuwen nog veel in de bomen te vinden. En jahoor, na een kort ritje vonden we 7 leeuwen in een boom. Wat gaaf om te zien. Echt bizar. Ze zagen er zo lief uit. Ik kreeg er gewoon zin van om er effe naast te gaan liggen chillen in de boom! Haha.

Vervolgens zijn we nog een heel stuk door Queens gereden en toen terug naar Masaka. Maandagavond ben ik weer terug naar het project gegaan Het was echt een fantastisch weekend!!

Afgelopen dinsdag hebben we een dag op het land gewerkt bij Kim. Zij is een nederlandse die al 8 jaar in Oeganda woont. Ze heeft een stuk land opgekocht waar de vrouwen kunnen werken voor een eerlijk loon. Op deze manier kunnen ze hun gezin onderhouden en tevens leren ze het land te bewerken, zodat ze zelf op hun eigen stukje grond ook gewassen kunnen verbouwen voor eigen gebruik. Ook worden er kooklessen gegeven, zodat de vrouwen leren gevarieerd voedsel klaar te maken. Kim heeft tevens de Nutrition ward in het ziekenhuis onder haar hoede en ze heeft een odervoede kinderen project.

We vertrokken om 8:00 en we gingen het onkruid bij de koffieplanten verwijderen en tevens bananenplanten ernaast zetten om ervoor te zorgen dat de planten niet in de volle zon stonden. Jemig wat is dat zwaar. Na een half uur was ik kletsnat van het zweet en onwijs smerig van de aarde. Terwijl de Oegandese vrouwen hetzelfde werk deden, met een kind op hun rug, in hun mooie jurk, zonder dat er maar 1 modderspetter op zat... (kleding is hier heel belangrijk. Zonder je mooiste kleren, gaan ze de deur niet uit)

's Middags gingen we bingo spelen. Iedereen die bingo had mocht vervolgens twee kledingstukken uitkiezen. Deze kledingstukken worden vaak door vrijwilligers achtergelaten.

In de avond zijn we met de boda boda (brommer met chauffeur) naar Lwengo vertrokken. Dat is een community project van Be More. We wilde daar graag eens een kijkje nemen. Maar jemig. 1 uur en 3 kwartier met drie man en twee tassen op 1 brommer over kleine hobbelige zandweggetjes!!! Ik had geen kont meer over!! Ik was zo stijf als een plank haha.

De volgende ochtend zijn we de community ingetrokken voor huisbezoeken. Dan ga je met een vragenlijst bekijken hoe de leefomstandgheden van de mensen zijn. Dat was toch wel heel confronterend. Een gezin van 14, levend in een modderhuisje van nog geen 10 vierkante meter. Ze hadden twee kippen en een paar Matoke bomen (matoke is een groente banaan) De eieren verkochte ze voor geld om een paar kinderen naar school te kunnen doen. Hierdoor hadden de kinderen allemaal oedeembuikjes (acute ondervoeding) Hun dieet bestond elke dag uit matoke en wat rijst. Ze kregen geen fruit, zuivel ed binnen...
We zijn naar 3 gezinnen geweest waar de omstandigheden allemaal vrij hetzelfde waren. Door middel van deze vragenlijst wordt gekeken hoe het gezin geholpen kan worden. 's Avonds zijn we weer met die verschikkelijke boda boda weer terug gegaan naar Kyotera. Dedze keer moesten we erg vaak afstappen tussendoor omdat we een paar keer omkieperde.....haha!!

Donderdag ben ik op outreach immunisation geweest. Midden in de natuur onder een mango boom hadden we wat matten gelegd. En daar gingen we wachten. Sommige vrouwen (of kinderen met hun baby broertje of zusje op hun rug gebonden) moesten wel bijna 3 uur lopen. Uiteindelijk zijn er ongeveer 30 baby's geweest die we hebben gevaccineerd. Na afloop kreegn iedereen een ballon! Om die gezichtjes dan zo te zien stralen..prachtig.

Afgelopen weekend zijn we met bijna alle vrijwilligers naar Lake Bunyoni geweest. Hier kun je Bilharzia vrij zwemmen. We hebben hier een heerlijk relax weekend gehad met kanoeen en hiken en zwemmen. En over een paar uur vertrek ik weer richting Kyotera. Heb er weer zin in!

Ik hoop trouwens dat het allemaal goed gaat met jullie in Nederland!

Liefs Inge

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

DorisArref

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer201707

DorothyAwash

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170718

ArleneSwoxy

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

ArleneSwoxy

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

ArleneSwoxy

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

Flossiebioff

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

AntoshkahiG

Good day!

Best cv and cover letters templates.

https://www.etsy.com/shop/ResumeX - Download resume templates in Words' doc-file with high print quality and ready-made formats, build a professional cv and get your dream job.

These resume templates created by professionals who realize what hiring managers look for.

How to start?

STEP 1: Content. Begin by organizing together the content of your cv. Focus on work experience, summary of qualifications, keywords and any other important information that makes a powerful resume. http://www.rawresume.com/ - “How to Make Up a Great Resume” will take you through the whole process step by step.

STEP 2: Format chronological, functional or combination. Make sure you present your career in the format that highlights your experience, knowledge, and skills the best thinkable way. See https://www.jmu.edu/cap/students/jobintern/resumes/format.shtml - “Choosing a Format” Guide by James Madison University to decide which looks is the best for you.

STEP 3: Appearance. https://www.etsy.com/shop/ResumeX - Find the superb template to ‘dress up’ your content. This page has different templates to choose from.

Bye!

Flossiebioff

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

AaauceWAX

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

Steklobanki-Muh

???????? ???????? ????? ? ?????
http://carmillaforum.com/viewtopic.php?f=21&t=216434
http://reltix.net/forum/index.php?topic=178809.new#new
http://reddragonbrass.com/forum/index.php?action=profile;u=1396
- ??????????? ?????

http://tverbaza.ru/images/stories/virtuemart/product/sko3000.png

http://canadiansantas.com/index.php?action=profile;u=463032
http://www.gta-garado.com/forum/index.php?action=profile;u=244944
http://hookah-zone.com/forums/index.php?action=profile;u=7688
http://forum2.finance-office.ru/profile.php?id=3317
http://www.rou.la/home.php?mod=space&uid=549
http://www.hongsongjianzhu.com/home.php?mod=space&uid=2643
http://l2demigods.eu/forum/index.php?action=profile;u=21083
http://forum.westhome.spb.ru/index.php?showuser=52340


Promo Code: ABYRVALG251295

PearlAdurb

Yesterday i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with lowest price. Any idea?

CarolynGox

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlAdurb

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with best price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with good price. Any idea?

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

PearlAdurb

Yesterday i read some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with good price. Any idea?

CarolynGox

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

PearlAdurb

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

PearlAdurb

Day ago i read some interesting info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

Leeanngop

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708c

PearlAdurb

Day ago i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

Leeanngop

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708c

Dannygealp

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

PearlAdurb

Yesterday i read some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with lowest price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with lowest price. Any idea?

Dol11larCiz

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.?????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ?????????? ? ????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7 (861)-241-23-45
___________________________
?????? ???????????????
????? ????????? ??????? ?? ??????????????? ?? ???????????????
?????? ? ??????????????? ??????????. ???????????? ??????????
??????????????? ????? ? ??????
??????? ?? ??????????????? ????????

PearlAdurb

Day ago i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to buy it with lowest price. Any idea?

FannieSog

Few days ago i read some shocking knowledge about Omega 3 foods and now i really want to purchase it. But i need a quality, only premium omega 3 fish oil. I've got this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] link. What do you know about this brand?

Maryagop

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Maryagop

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Maryagop

http://xrumersale.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

GeorgePlape

[url=http://cyril-leytsihovich.ml/]????????????? mac allister mlm 1600, ??????? ????????? comedy[/url]

Brooksnen

Pnmxdejno tgxkqfcpy
????????? ?????? ??????? http://erosuchki.com/volosatye-pisi/1702-volosatye-piski-devushek.html
??????????????? ??????? ?????? http://erosuchki.com/bolshie-siski/3021-katastroficheski-bolshie-siski.html
????????? ????????? ? ?????? ??????? http://erosuchki.com/v-chulkah/714-blondinki-lesbiyanki-v-chulkah.html
?????? ??????????? http://erosuchki.com/bolshie-siski/2311-siski-molodenkih.html
http://erosuchki.com/rasskazy/2856-cluchay-v-vannoy.html C????? ? ??????

Agustinthego

cbd oil side effects in dogs - cbdoil4u.org https://cbdoil4u.org/ [url=https://cbdoil4u.org/]cbd oil for sale[/url] https://cbdoil4u.org/

benefits of cbd oil for cancer - cbdoil4u.org best cbd oil for dogs with cancer - cbdoil4u.org <a href="https://cbdoil4u.org/">benefits of cbd oil for cancer patients - cbdoil4u.org</a> cbdoil4u

Brooksnen

Nbtrazswn bkezgfmhu
????? ??????? http://erosuchki.com/popki-zhopy/1538-popki-tolstyh.html
http://erosuchki.com/rasskazy/2040-minet-so-sguschenkoy.html ????? ?? ?????????
http://erosuchki.com/na-krovate/2636-golaya-devka-na-krovati.html ????? ????? ?? ???????
http://erosuchki.com/bez-trusov/2736-zhenschiny-snimayut-trusiki.html ??????? ??????? ???????
http://erosuchki.com/masturbaciya/2879-porno-palchik.html ????? ???????

NatalieSnora

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

bretxxxxk

???? http://bretxxx.com/ ???

AlysonJnl

https://sta.sh/02d8yxzq7wmf

AlysonDvp

https://500px.com/raymondlindsay5

AlysonByt

http://buyfollowers247.com/index.php?qa=414&qa_1=have-you-used-buying-soma-online

ElliottBuh

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] SpormSmups [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/]How safe is Klonopin bought online?[/url]

BrianHog

[url=http://lampdeals.us/]http://lampdeals.us/[/url] Esonia <a href="http://medicnew.us/purchasing-viagra-online/">Purchasing Viagra online</a>

Patrickknigo

[url=http://www.healtek.us/]http://www.healtek.us/[/url] cheap tramadol Fuermabum , <a href="http://ordercialisjlp.com/cialis/how-do-i-buy-cialis-online-overnight-delivery/">How do I buy Cialis online overnight delivery?</a>

ArnoldBlura

[url=http://lanatrade.eu/]http://lanatrade.eu/[/url] Fuermabum, <a href="http://lanatrade.eu/asus-rog-strix-gl753vd-gc043t-439-cm-173-zoll-mattes-full-hd-display-gaming-notebook-intel-core-i5-7300hq-8gb-arbeitsspeicher-128gb-ssd-1tb-hdd-festplatte-nvidia-gtx-1050-4gb-vram-dvd-laufwe/">Asus ROG STRIX GL753VD-GC043T</a>

Clintpag

[url=http://medabc.us/]http://medabc.us/[/url] buy xanax eratcenuest , <a href="http://medabc.us/what-is-generic-xanax/">What is generic Xanax?</a>

Clintpag

[url=http://medabc.us/]http://medabc.us/[/url] buy xanax eratcenuest , <a href="http://medabc.us/what-is-generic-xanax/">What is generic Xanax?</a>

WilliamIrrak

[url=http://fitnesx.xyz/]http://fitnesx.xyz/[/url] Esonia , <a href="http://fitnesx.xyz/hammer-crosstrainer-crosslife-xtr-4126/">Hammer Crosstrainer Crosslife XTR</a>

BobbyTok

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] eratcenuest, <a href="http://nickelr.us/nike-herren-free-run-2017-shield-laufschuhe/">Nike Herren Free Run 2017 Shield Laufschuhe</a>

MichaelCap

[url=http://wintermode.xyz/]http://wintermode.xyz/[/url] damen wintermode Voveatok, [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-to-buy-klonopin-online/]How to buy Klonopin online?[/url]

GregoryItell

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] eratcenuest, <a href="http://medicnew.us/buy-generic-viagra-online/">Buy Generic Viagra Online</a>

RubenRaw

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] eratcenuest , [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/buy-generic-klonopin-online/]Buy Generic Klonopin Online[/url]

LloydWeele

[url=http://wintermode.xyz/]http://wintermode.xyz/[/url] damen wintermode Esonia , <a href="http://wintermode.xyz/tamaris-damen-26239-combat-boots-schwarz-black-001-38-eu/">Tamaris Damen 26239 Combat Boots</a>

sezbikdz

???? http://sezbikaner.com/ ???

AlfredTus

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://haushaltx.eu/composad-gran-privilego-nachttisch-2-schubladen-holz-hochglanz-weis-44-x-55-x-44-cm/">Composad Gran privilego Nachttisch</a>

GrantFuh

[url=http://tunepk.us/]http://tunepk.us/[/url] Voveatok , <a href="http://tunepk.us/lenovo-ideapad-120s-295-cm-116-zoll-hd-tn-antiglare-slim-notebook-n3350-dual-core-2-gb-ram-32-gb-emmc-intel-hd-grafik-500-windows-10-home-weis/">Lenovo IdeaPad 120S 29,5 cm (11,6 Zoll HD TN Antiglare) Slim Notebook</a>

KennethquinK

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] Voveatok , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-air-max-guile-freizeitschuhe/">Nike Herren Air Max Guile Freizeitschuhe</a>

KennethquinK

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] Voveatok , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-air-max-guile-freizeitschuhe/">Nike Herren Air Max Guile Freizeitschuhe</a>

EugeneLor

[url=http://handbagdeals.us/]http://handbagdeals.us/[/url] Voveatok , <a href="http://handbagdeals.us/pb-soar-damen-canvas-shopper-schultertasche-handtasche-einkaufstasche-freizeittasche-braun/">PB-SOAR Damen Canvas Shopper Schultertasche</a>

Francissat

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://slcr.eu/rfc-688b-profi-haarschneider-set-mit-7-aufsatzen-led-display-titanium-scherkopf-trimmer-haarschneidemaschine/">RFC-688B Profi Haarschneider Set</a>

MeganUnsam

[url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] Voveatok , [url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] Voveatok

Andrestip

[url=http://medabc.us/]http://medabc.us/[/url] Voveatok , <a href="http://medabc.us/santamedical-pm-510-tens-unit-electronic-pulse-massager-with-rechargeable-battery/">Santamedical PM-510 Tens Unit Electronic Pulse Massager</a>

MeganUnsam

[url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] Voveatok , [url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] Voveatok

Jaimezek

[url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] Voveatok , [url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] Voveatok

KennethAceva

[url=http://clomidrx.com/]http://clomidrx.com/[/url] Voveatok , <a href="http://clomidrx.com/allergies-type-3/">Allergies Type 3</a>

Georgesleem

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] Voveatok , <a href="http://clomidxx.com/complex-sleep-apnea/">Complex Sleep Apnea</a>

MarilynSendy

[url=http://medicnew.us/]http://medicnew.us/[/url] Voveatok , <a href="http://medicnew.us/2018/01/31/how-the-different-arthritis-types-vary/">How the Different Arthritis Types Vary</a>

MarilynSendy

[url=http://medicnew.us/]http://medicnew.us/[/url] Voveatok , <a href="http://medicnew.us/2018/01/31/how-the-different-arthritis-types-vary/">How the Different Arthritis Types Vary</a>

Brucekab

[url=http://sportelektronik.eu/]http://sportelektronik.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

Michelewep

[url=http://nutritioninpill.com/]http://nutritioninpill.com/[/url] Voveatok , <a href="http://nutritioninpill.com/a-guide-to-testosterone-cream/">A Guide To Testosterone Cream</a>

Brucekab

[url=http://sportelektronik.eu/]http://sportelektronik.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

Richardbuh

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] Voveatok , <a href="http://medicnews.us/curing-acne-with-vitamin-a-treatments/">Curing Acne With Vitamin A Treatments</a>

Michelewep

[url=http://nutritioninpill.com/]http://nutritioninpill.com/[/url] Voveatok , <a href="http://nutritioninpill.com/a-guide-to-testosterone-cream/">A Guide To Testosterone Cream</a>

Dorisbes

[url=http://www.healtek.us/]http://www.healtek.us/[/url] Voveatok , <a href="http://www.healtek.us/acid-reflux-heartburn/">Acid Reflux Heartburn</a>

ReggieSag

[url=http://haushaltshop.eu/]http://haushaltshop.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://haushaltshop.eu/moulinex-fg150811-kaffeemaschine-subito-mini-edelstahl-matt/">Moulinex FG150811 Kaffeemaschine</a>

ReggieSag

[url=http://haushaltshop.eu/]http://haushaltshop.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://haushaltshop.eu/moulinex-fg150811-kaffeemaschine-subito-mini-edelstahl-matt/">Moulinex FG150811 Kaffeemaschine</a>

MarthaFlori

[url=http://healthfree.us/]http://healthfree.us/[/url] Voveatok , <a href="http://healthfree.us/2018/02/06/natural-ways-to-cure-erectile-dysfunction-2/">Natural Ways to Cure Erectile Dysfunction</a>

JustinaMag

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://baumarktxxx.eu/einhell-bohrhammer-bt-rh-1500-1500-w-4-j-bohrleistung-32-mm-sds-plus-aufnahme-inkl-spitz-und-flachmeisyel-3-bohrer-im-koffer/">Einhell Bohrhammer BT-RH 1500</a>

WayneCes

[url=http://ordercialisjlp.com/]http://ordercialisjlp.com/[/url] Voveatok , <a href="http://ordercialisjlp.com/?p=3912">Sleep Apnea and Congestive Heart Failure</a>

ClarkKig

[url=http://baumarktx.eu/]http://baumarktx.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://baumarktx.eu/?p=4304">Tielburger Kehrmaschine tk20 Honda GCV135</a>

Martinwaype

[url=http://laufsporty.eu/]http://laufsporty.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://laufsporty.eu/jkfitness-racing-545-indoor-cycle/">JKFitness Racing 545 Indoor Cycle</a>

JamesApors

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://emcm.eu/mammut-formel-90-protein-schoko/">Mammut Formel 90 Protein, schoko</a>

LakishaAwady

[url=http://navrcholu.eu/]http://navrcholu.eu/[/url] Voveatok, <a href="http://navrcholu.eu/turen-palma-weis-aktenschrank-buroschrank-2/">Palma Wei? Aktenschrank Buroschrank</a>

JamesKiz

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

Deloresshoub

[url=http://learningclue.eu/]http://learningclue.eu/[/url] Voveatok , [url=http://learningclue.eu/]http://learningclue.eu/[/url] Voveatok

PhillipMak

[url=http://educationpoints.eu/]http://educationpoints.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://educationpoints.eu/student-driverj717-8-inch-drivers-education-sticker-decal/">Student DriverJ717 8 inch driver’s education Sticker decal</a>

Deloresshoub

[url=http://learningclue.eu/]http://learningclue.eu/[/url] Voveatok , [url=http://learningclue.eu/]http://learningclue.eu/[/url] Voveatok

Danielreada

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://emcm.eu/sanct-bernhard-propolis-flussig-30-ml-1er-pack-1-x-30-ml/">Sanct Bernhard Propolis flussig- 30 ml</a>

Blago93Dync

????????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????? ?????? ????? ? ??????????

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ???????/???????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
???? ?????? ? 2008 ????, ??????????? ????, ???????? ???? ??????????? ?????????? ??? ????????.
???????????????, ???????????????, ??????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
????????????? ???????? ?????????? ?????????? ????????????? ????????? ? ??????????????? ??????????
??????? ??????????????? ? ?????????
?????????? ? ??????????????? ?????????? ?????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Danielreada

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://emcm.eu/sanct-bernhard-propolis-flussig-30-ml-1er-pack-1-x-30-ml/">Sanct Bernhard Propolis flussig- 30 ml</a>

FeliciaExalf

[url=http://pcdeals.eu/]http://pcdeals.eu/[/url] nusmussy , [url=http://pcdeals.eu/]http://pcdeals.eu/[/url] nusmussy

Danielreada

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://emcm.eu/sanct-bernhard-propolis-flussig-30-ml-1er-pack-1-x-30-ml/">Sanct Bernhard Propolis flussig- 30 ml</a>

JackieFat

[url=http://planetsports.us/]http://planetsports.us/[/url] nusmussy , <a href="http://planetsports.us/adapting-to-the-treadmill/">Adapting To The Treadmill</a>

DavidNip

[url=http://larbo.us/]http://larbo.us/[/url] nusmussy , <a href="http://larbo.us/using-medicine-for-back-pain/">Using Medicine For Back Pain</a>

HarrisVem

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://healthclue.eu/nuheart-heartworm-medicine/">Nuheart Heartworm Medicine</a>

HarrisVem

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://healthclue.eu/nuheart-heartworm-medicine/">Nuheart Heartworm Medicine</a>

WalterGrach

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://slcr.eu/philips-bhd006-10-reise-haartrockner-leise-klappgriff/">Philips BHD006/10 Reise-Haartrockner</a>

JessicaHak

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] nusmussy , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

JessicaHak

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] nusmussy , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

CharlesGarne

[url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] nusmussy , <a href="http://ancc.us/great-information-about-erecting-a-steel-building/">Great Information About Erecting A Steel Building</a>

CharlesGarne

[url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] nusmussy , <a href="http://ancc.us/great-information-about-erecting-a-steel-building/">Great Information About Erecting A Steel Building</a>

RobertJep

[url=http://bedroomdeals.us/]http://bedroomdeals.us/[/url] nusmussy , <a href="http://bedroomdeals.us/imperia-super-king-luxus-bett-eiche/">IMPERIA Super King Luxus Bett Eiche</a>

Ralphlup

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] nusmussy , <a href="http://phonexdeals.us/huawei-mate-s-smartphone-55-zoll-1397-cm-touch-display-32-gb-interner-speicher-android-5-1-grau/">Huawei Mate S Smartphone</a>

NancyHat

[url=http://uhrenx.eu/]http://uhrenx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://uhrenx.eu/fitbit-charge-2-unisex-armband-zur-herzfrequenz-und-fitnessaufzeichnung-blau-s-fb407sbus-eu/">Fitbit Charge 2 Unisex Armband Zur Herzfrequenz </a>

Asflt93Kem

????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????? ?????? ????? ? ??????????

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ??? ????????? ??????????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
?????????? ???????? ?? ??????, ??????? ??? ? ?????????????? ISO 9001, ????? ??????????? ? ???? ????????? ?????????!
???????????????, ???????????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??????????????? ???????? ?????????
?????????? ????????????? ????????? ? ??????????????? ? ??????????
??????? ??????????????? ? ?????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

HeatherBug

[url=http://haustierx.eu/]http://haustierx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://haustierx.eu/jr-farm-nager-mariendistel-80g/">JR-Farm Nager Mariendistel 80g</a>

HeatherBug

[url=http://haustierx.eu/]http://haustierx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://haustierx.eu/jr-farm-nager-mariendistel-80g/">JR-Farm Nager Mariendistel 80g</a>

LarryFlasp

[url=http://druckerx.eu/]http://druckerx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://druckerx.eu/kyocera-ecosys-p3045dn-sw-laserdrucker-drucken-bis-zu-45-seiten-minute-1-200-dpi/">Kyocera Ecosys P3045dn SW-Laserdrucker</a>

LarryFlasp

[url=http://druckerx.eu/]http://druckerx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://druckerx.eu/kyocera-ecosys-p3045dn-sw-laserdrucker-drucken-bis-zu-45-seiten-minute-1-200-dpi/">Kyocera Ecosys P3045dn SW-Laserdrucker</a>

AnitaLem

[url=http://autoteilx.eu/]http://autoteilx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://autoteilx.eu/leina-ref20000-betriebsverbandkasten-grun/">Leina REF20000 Betriebsverbandkasten</a>

ThelmaTouri

[url=http://schmuckx.eu/]http://schmuckx.eu/[/url] nusmussy <a href="http://schmuckx.eu/damen-kristall-strass-perlen-haarekammen-blume-haarschmuck-hochzeit/">Damen Kristall Strass Perlen Haarekammen</a>

Diannagor

[url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://dbaby.eu/2018/03/17/inktastic-boxing-champ-fight-hard-infant-tutu-bodysuit-newborn-raspberry/">inktastic Boxing Champ Fight Hard Infant Tutu Bodysuit</a>

Henrysueds

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] nusmussy , <a href="http://clomidxx.com/soma-colour-protect-shampoo-16-oz/">Soma Colour Protect Shampoo</a>

AllisonBok

[url=http://kitchendeals.us/]http://kitchendeals.us/[/url] nusmussy , <a href="http://medicplus.us/alprazolam/how-alprazolam-worked/">How Alprazolam worked?</a>

Stuartkat

[url=http://educationtip.eu/]http://educationtip.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://healthfree.us/clonazepam/what-is-generic-clonazepam/">What is generic Clonazepam?</a>

TheresaKex

[url=http://handbagdeals.us/]http://handbagdeals.us/[/url] nusmussy , <a href="http://handbagdeals.us/nicoledoris-elegant-stilvoll-damen-handtaschen-tote-umhangetasche-crossbody-bag-schultertaschen-henkeltaschen-klein-tasche-pu/">NICOLE&amp;DORIS Elegant Stilvoll Damen Handtaschen</a>

SixtaPYcle

[url=http://nutritioninpill.com/]http://nutritioninpill.com/[/url] nusmussy , <a href="http://nutritioninpill.com/the-story-of-pain-from-prayer-to-painkillers/">The Story of Pain: From Prayer to Painkillers</a>

SixtaPYcle

[url=http://nutritioninpill.com/]http://nutritioninpill.com/[/url] nusmussy , <a href="http://nutritioninpill.com/the-story-of-pain-from-prayer-to-painkillers/">The Story of Pain: From Prayer to Painkillers</a>

Inge van der Sluis

Name: Inge van der Sluis
Leeftijd: 34

Was vrijwilliger bij Rakai van 06 mei 2013 tot 28 jun 2013

Over mij:

Hoi allemaal,

Met mijn diploma vers op zak vertrek ik 3 mei 2013 naar Uganda om een lang gekoesterde droom waar te

Meer...