Tweede maandje Oeganda

Hoi hoi,Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt. Vanaf vorige week maandag ben ik, na een week te hebben rondgereisd met Tamara, weer begonnen op het Rakai project. Helaas zijn Sanne en Tamara weer terug in Nederland :-( Maar we hebben nu twee nieuwe vrijwilligers op het project, Daniel en Mirjam, en die zijn ook hartstikke gezellig.

Het begon meteen alweer heftig. De hele Nutrion Ward ligt vol ondervoede kindjes en wederom hebben we weer een kindje verloren aan de gevolgen van ondervoeding...Dit gebeurde terwijl ik net de sondevoeding had gegeven en ik was er dan ook vrij kapot van. Wat ik hier nog steeds erg moeilijk vind is dat waneer zo'n kindje is gestorven, het in een lakentje wordt gewikkeld, op een leeg bed wordt gelegd en er vervolgens meteen wordt doorgegaan met andere werkzaamheden zoals de andere kinderen voeden en medicatie geven....

Tevens was er een vrouw met Gangreen aan haar voet. We moesten het dode weefsel zoveel mogelijk verwijderen. De voet kon niet geamputeerd worden, omdat ze haar geen algehele anesthesie konden geven. Dus gaven ze haar Ketamine en Diazepam, waardoor ze een beetje van de wereld was. Vervolgens hebben we het dode weefsel eraf gesneden en haar grote teen geamputeerd. Het stonk zo verschikkelijk erg dat ik moeite moest doen om niet kokhalzend boven die voet te hangen! De manier waarop ze werkte was verre van hygienisch te noemen en ik begreep niet waarom ze deze patient niet doorverwezen naar Masaka om de hele voet te amputeren. Het was echt onzinnig om de tenen eraf te halen, want de halve voet was al aangetast...Dit zorgde alleen maar voor meer pijn en ook meer kans dat het Gangreen zich zou verspreiden over de rest van haar voet en been...

Verder hebben we ook een ochtend op het land gewerkt van Kim, waarbij we met een schoffel het onkruid gingen wieden. Jemig wat was dat zwaar!!! Die grond was gortdroog en keihard. Die schoffel was loeizwaar en ik had overal blaren op mijn handen, terwijl de zon gemeen fel scheen en brandde op je huid. De vrouwen beginnen om 7 uur in de ochtend met dit werk om vervolgens pas rond 12:30 te stoppen en dan voor het eerst wat te eten...Pff wat ben ik toch een verwende westerse.. haha

Maar dat was even in het kort de afgelopen week.


Nadat we de eerste maand hebben afgesloten zijn Evelyne, Ineke, Tamara, Jolande, Constance en ik een weekendje naar Kampala geweest. Heerlijk!!! Ik voelde me weer even helemaal "westers". Haha. Elke ochtend hadden we ontbijt bij Brood (een nederlandse broodzaak) Zo fijn om weer eens zout meergranenbrood te eten en niet van dat witte, kleffe, zoete brood! (alles is zoet in Oeganda!!!) Verder zijn we wezen shoppen, naar de womansmarket geweest (een markt waar de vrouwen hun souvenirs verkopen), naar een balletvoorstelling geweest en heerlijk uit eten geweest.

Op zaterdagavond zijn we wezen stappen met een aantal jongens uit Kampala. Ze hebben een project in Kampala met straatjongens. Ze halen jongens uit de sloppenwijken van Kampala en helpen ze af te kicken van hun kerosine verslaving. Ze bieden ze een warm huis aan en de kinderen kunnen naar school. De jongens zijn tussen de 20-25 jaar oud en komen zelf ook uit de sloppenwijken. Voor de kinderen fungeren ze als een voorbeeld en ze worden ook wel Uncle's genoemd. Dit project wordt gesponserd door een Nederlandse vrouw. De sloppenwijken in Kampala beslaan ongeveer 20 vierkante kilometer.

Omdat we zondag met deze Uncle's de sloppenwijken in zouden gaan, leek het ons wel leuk om ze zaterdag mee te nemen voor een avondje uit. We hebben het onwijs naar ons zin gehad!! We zijn naar een bar gegaan en hebben de hele avond gedanst, zonder ook maar 1 keer te zijn lastiggevallen. (lang leven de uncle's!!)

De volgende ochtend zijn we naar de sloppenwijken gegaan. Eerst liepen we naar het huis waar de Uncle's zelf wonen. Daar moesten we onze tassen achterlaten, sieraden af doen, brillen af doen, etc. Je mocht niets bij je dragen (ook geen flesje water) Daarna zijn we op de boda boda naar het begin van de sloppenwijken gegaan. We kwamen aan op een grote vuilisbelt waar jongens van ongeveer 10-15 jaar het afval aan het sorteren waren. Ze verzamelden flessen plastic, metaal, hout etc en krijgen per zoveel kilo betaald. Ze kwamen meteen op de Uncle's af. Een jongen begon te huilen, omdat hij terug naar zijn ouders wilden in Masaka. De jongens stelde zich aan ons voor. Ze waren helemaal bedwelmd en high van de kerosine.

Vervolgens liepen we dieper de sloppenwijken in. Kleine huisjes van klei, spaanplaten, karton en stukken hout stonden dicht op elkaar gebouwd. Tussendoor liepen allemaal stroompjes rioolwater, vol afval en muggen. Het stonk enorm. Alles is gebouwd op bergen afval, dus je liep tussen glas, naalden, plastic etc. Ik was op dat moment ook niet erg blij dat ik mijn slippers droeg... Je zag kinderen kaart spelen (gokken), afval verzamelen, maar vooral heel veel kerosine gebruiken. Ze kopen plastic zakjes met kerosine bij de vrouwen die her en der hun "kraampje" hebben. Vervolgens gieten ze dit over een stukje stof en dit doen ze in een oud wodka flesje, waarna ze de damp inhaleren. Er lagen kinderen tegen muren die compleet van de wereld waren. Sommige waren nog niet eens 5 jaar oud...
Ik vond het ontzettend moeilijk om te zien en dit heeft mij diep geraakt...
Terwijl we daar doorheen liepen grepen de kinderen mij vast aan mijn arm. Ze wilde mee, vroegen om een knuffel, vroegen om geld, maakte schunnige opmerkingen, vroegen me ten huwelijk en sommige wilden gewoon graag hun verhaal kwijt. Het moeilijke van dit is dat geen enkel kind niet onder de invloed is van Kerosine of alcohol, waardoor met ze communiceren vrijwel onmogelijk is.

Onderweg raakte er ook een paar jochies slaag. De ene was voorgekropen bij de Kerosine verkoop en dat pikte de ander dan weer niet. Gelukkig kwam 1 van de Uncle’s tussenbeide. Toen we echter doorwilde lopen pakte 1 van de jongens mij heel stevig vast en begon me mee te trekken. Hij was hooguit 14 jaar oud, maar een stuk sterker dan ik. Ik kreeg mezelf niet los uit de greep en begon een beetje in paniek te raken. Jolande zag het gebeuren en die riep 1 van de Uncle’s, die mij op zijn beurt weer verloste uit de greep van de jongen.

Nadat we de sloppenwijken uitwaren, waren we allemaal erg stil en aangedaan. Ik heb werkelijk waar nog nooit zoiets gezien/meegemaakt.. Mijn armen zaten onder de zwarte kindervingertjes. Terwijl we daar waren hadden we eigenlijk helemaal geen meisjes gezien. De Uncle’s vertelde ons dat de meeste meisjes (lees: kinderen!) niet in dat gedeelte zaten. Ze werken bijna allemaal (gedwongen) in de prostitutie. Verschikkelijk...

Hierna gingen we naar het project huis van de Uncle’s. We werden heel hartelijk ontvangen door de jongens. Bijzonder dat deze jochies nog niet zo lang geleden er precies zo uitzagen en zo leefden als de jochies die we net hadden gezien. Maar nu hadden ze weer een toekomst. Voor mij persoonlijk was het fijn dat ik dit nog kon zien, zodat ik weet dat er ook plaatsen zijn waar nog hoop is voor de straatjongens in de sloppenwijken.

Na het Kampala weekend ben ik met Tamara en Wycliffe (onze super gezellige oegandese gids) naar Queen Elisabeth National Park vertrokken. Die week was werkelijk waar geweldig! Heerlijk om er even een weekje tussenuit te zijn. We hebben een crater drive gemaakt en meerdere game drives, waarbij we ontzettend veel wildlife hebben gezien. Tevens hebben we een boottocht gemaakt, de saltplains bekeken, een chimpanzee tracking gedaan, de batcave bezocht en verschillende hikes gemaakt. Na drie dagen Queens, zijn we verder gegaan naar Fort portal. Hier hebben we ook nog een hele mooie hike (lees: uren ploeteren in de hitte, door de bush aangezien er geen paden waren. Maar het uitzicht was het zeker waard!!) gemaakt en geslapen.

Vervolgens zijn Tamara en ik donderdagavond weer afgezet in Kampala. Helaas ging Tamara vrijdag alweer door naar Entebbe om zo weer terug naar Nederland te gaan. Maar vrijdagmiddag kwamen de andere meiden ook weer in Kampala, waarna we weer een heerlijk relaxed weekendje hebben gehad.


Nou, ik hoop dat het verder allemaal goed gaat met jullie in Nederland!

Liefs

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Jose

Hallo Inge, tjee zeg wat maak jij allemaal mee. Indrukwekkend. Als je er niet bent geweest kan je je er haast geen voorstelling maken, en dan heb ik het vooral over de sloppenwijken en de 'verslaafde 'kansloze kids. Verschrikkelijk.
Groetjes Jose

DorisArref

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer201707

ArleneSwoxy

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

AntoshkahiG

how do you do?..

Best resume and cover letters templates.

https://www.etsy.com/shop/ResumeX - Download resume templates in Word DOC with high print quality and ready-made formats, build a unique resume and win your dream job position.

These resume templates made by professionals who realize what hiring managers look for.

How to start?

STEP 1: Content. Begin by putting together the content of your resume. Bring into focus work experience, summary of education, keywords and any other significant info that makes a powerful resume. http://www.rawresume.com/ - “How to Write a Great Resume” will take you through the whole process step by step.

STEP 2: Format chronological, functional or combination. Make sure you present your career in the format that highlights your experience, knowledge, and skills the best possible way. See https://www.jmu.edu/cap/students/jobintern/resumes/format.shtml - “Choosing a Format” Guide by James Madison University to decide which format is the best for you.

STEP 3: Appearance. https://www.etsy.com/shop/ResumeX - Find the most beneficent template to ‘dress up’ your content. This page has different templates to choose from.

Bye!

Flossiebioff

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

Flossiebioff

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

PearlAdurb

Day ago i got some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna purchase it with best price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna get it with best price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to buy it with good price. Any idea?

CarolynGox

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

CarolynGox

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

CarolynGox

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlAdurb

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with lowest price. Any idea?

CarolynGox

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

PearlAdurb

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to purchase it with lowest price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with lowest price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to get it with good price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i read some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

PearlAdurb

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with good price. Any idea?

Vacadnek

Ordering Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Watch for Android iOS 22.59$, sku#181777501 - Smart Watches
sku0712ck.
http://forum-r-cycling.com/viewtopic.php?f=7&t=230801
http://forum-r-cycling.com/viewtopic.php?f=6&t=230803
http://forum-r-cycling.com/viewtopic.php?f=8&t=230806
http://stemacademy.com.au/support/viewtopic.php?f=3&t=16794
http://stemacademy.com.au/support/viewtopic.php?f=1&t=16798

<a href=http://forum-r-cycling.com/viewtopic.php?f=7&t=230801>Buying Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Watch for Android iOS 22.59$, sku#181777501 - Smart Watches</a>
http://nisabt.pw/buy_viagra_oral_jelly.html
Purchase Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Watch for Android iOS 22.59$, sku#181777501 - Smart Watches

Dannygealp

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Avito777pl

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

?????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ???? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ??????? +?? ????? ?? ???????
??????? +?? ?????
????? ?????
????? ?????? ?????????? ????????? ??? ???????????
?????????? ???????????? ?????

Avia777Cend

[b]?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.[/b] ?? ???? - 50%| [b]????????? @AviaRussia[/b] ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

?????? ???? ?????? ????
??????? ?????? ????? ????
?????? ???? ??????? ??????
???????????? s7 ?????? ??????? ?????????? ??????????? ????
????? ??????? ?????????? ?????? ??????

Maryagop

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Maryagop

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Maryagop

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

DorogiKRDpl

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.?????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ????????????? ????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 7 861 241 2345
___________________________
?????????? ????? ?? ???????????????
??????????????? ? ?????????? ???????? ????????????? ???????????
??????????????? ????????????????
????????? ???? ??????????????? ?????????? ????? ??????
??????? ????????? ????????? ?? ??????????????? ??????????

BarbarasmurB

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

VladimirKsg

Hi everyone! Lately I have been dealing with a lot of hardships. Friends and doctors keep telling me I should consider taking pills, so I may as well [url=http://www.disneyrollergirl.net/thin/does-phentermine-show-up-in-a-urine]click here[/url] and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

BethanyImu

http://profile.cheezburger.com/Valium52/

AlysonRup

http://www.akonter.com/story/buy-modafinil-online/

AlysonRrk

http://yougame.com/profile/ktzmckinley

Donnaldaremy

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] Voveatok [url=http://medabc.us/i-ordered-xanax-online/]I ordered Xanax online[/url] I ordered Xanax online eratcenuest

Feltonchowl

[url=http://kitchendeals.us/]http://kitchendeals.us/[/url] eratcenuest [url=http://nutritioninpill.com/what-is-generic-valium/]What is generic Valium?[/url]

BrianHog

[url=http://lampdeals.us/]http://lampdeals.us/[/url] Esonia <a href="http://medicnew.us/purchasing-viagra-online/">Purchasing Viagra online</a>

ElvaHjn

https://www.sfbi.com/store/legit-canadian-pharmacy

ArnoldBlura

[url=http://lanatrade.eu/]http://lanatrade.eu/[/url] Fuermabum, <a href="http://lanatrade.eu/asus-rog-strix-gl753vd-gc043t-439-cm-173-zoll-mattes-full-hd-display-gaming-notebook-intel-core-i5-7300hq-8gb-arbeitsspeicher-128gb-ssd-1tb-hdd-festplatte-nvidia-gtx-1050-4gb-vram-dvd-laufwe/">Asus ROG STRIX GL753VD-GC043T</a>

BobbyTok

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] eratcenuest, <a href="http://nickelr.us/nike-herren-free-run-2017-shield-laufschuhe/">Nike Herren Free Run 2017 Shield Laufschuhe</a>

MichaelCap

[url=http://wintermode.xyz/]http://wintermode.xyz/[/url] damen wintermode Voveatok, [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-to-buy-klonopin-online/]How to buy Klonopin online?[/url]

GregoryItell

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] eratcenuest, <a href="http://medicnew.us/buy-generic-viagra-online/">Buy Generic Viagra Online</a>

JosephHam

[url=http://sporteshop.eu/]http://sporteshop.eu/[/url] eratcenuest, <a href="http://sporteshop.eu/puma-herren-carson-2-knit-outdoor-fitnessschuhe/">Puma Herren Carson 2 Knit Outdoor Fitnessschuhe</a>

sitesersr

???? http://siteservisleri.com/ ???

AndrewPaype

[url=http://handtasche.xyz/]http://handtasche.xyz/[/url] Esonia , <a href="http://handtasche.xyz/vadooll-damen-schultertasche-canvas-totes-hobo-bag-mit-einfachem/">VADOOLL Damen Schultertasche Canvas Totes Hobo Bag mit einfachem</a>

turnersvrp

???? http://turnersvillemartialarts.com/ ???

Michaelcef

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] Voveatok , <a href="http://phonexdeals.us/apple-iphone-se-32-gb-silber/">Apple iPhone SE, 32 GB, silber</a>

EugeneLor

[url=http://handbagdeals.us/]http://handbagdeals.us/[/url] Voveatok , <a href="http://handbagdeals.us/pb-soar-damen-canvas-shopper-schultertasche-handtasche-einkaufstasche-freizeittasche-braun/">PB-SOAR Damen Canvas Shopper Schultertasche</a>

Francissat

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://slcr.eu/rfc-688b-profi-haarschneider-set-mit-7-aufsatzen-led-display-titanium-scherkopf-trimmer-haarschneidemaschine/">RFC-688B Profi Haarschneider Set</a>

StellaBuh

[url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] Voveatok , [url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] Voveatok

MeganUnsam

[url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] Voveatok , [url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] Voveatok

Georgesleem

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] Voveatok , <a href="http://clomidxx.com/complex-sleep-apnea/">Complex Sleep Apnea</a>

Brucekab

[url=http://sportelektronik.eu/]http://sportelektronik.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

Richardbuh

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] Voveatok , <a href="http://medicnews.us/curing-acne-with-vitamin-a-treatments/">Curing Acne With Vitamin A Treatments</a>

Jeffreyjeash

[url=http://medicplus.us/]http://medicplus.us/[/url] Voveatok , <a href="http://medicplus.us/2018/02/04/medicated-weight-loss-and-improving-health/">Medicated Weight-loss And Improving Health</a>

Dorisbes

[url=http://www.healtek.us/]http://www.healtek.us/[/url] Voveatok , <a href="http://www.healtek.us/acid-reflux-heartburn/">Acid Reflux Heartburn</a>

Asfalt93et

??????????????? ?????????? ? 2017 ???? ????? ???????
????????? ??????? ??????????????? ?????????? ?????????????? ??????????? ?????
???? ?? ??????????????? ??????????
????????? ?? ??????????????? ???????? ?????????? ??????????
??????????????? ???? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

LesterBix

[url=http://www.goodxr.us/]http://www.goodxr.us/[/url] Voveatok , <a href="http://goodxr.us/valium/wp.php?q=how-can-i-get-valium-quickly-menu-indonesia">how can i get valium quickly menu indonesia</a>

WayneCes

[url=http://ordercialisjlp.com/]http://ordercialisjlp.com/[/url] Voveatok , <a href="http://ordercialisjlp.com/?p=3912">Sleep Apnea and Congestive Heart Failure</a>

Martinwaype

[url=http://laufsporty.eu/]http://laufsporty.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://laufsporty.eu/jkfitness-racing-545-indoor-cycle/">JKFitness Racing 545 Indoor Cycle</a>

Louiseval

[url=http://www.ativanx.com/]http://www.ativanx.com/[/url] Voveatok , [url=http://www.ativanx.com/]http://www.ativanx.com/[/url] Voveatok

JamesApors

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://emcm.eu/mammut-formel-90-protein-schoko/">Mammut Formel 90 Protein, schoko</a>

JamesKiz

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Voveatok , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

Deloresshoub

[url=http://learningclue.eu/]http://learningclue.eu/[/url] Voveatok , [url=http://learningclue.eu/]http://learningclue.eu/[/url] Voveatok

Blago93Dync

????????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????????????? ?????????? ??????????

???????????, ????????? ????????, ????????. ?????????? ???????????? ??????????, ????????? ??????????????? ????????????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ??????????????? ???????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ????????/?????
??????????????? ??? ????????? ??????????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
????????????? ???????????, ??????? ??? ? ?????????????? ISO 9001, ???????? ???? ??????????? ?????????? ??? ????????.
???????????????, ???????????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??????????? ??????????????? ?????????
??????? ??????????????? ?????????? ?????????
??????????????? ? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

EdwinThask

[url=http://navrcholu.eu/]http://navrcholu.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://navrcholu.eu/amaretta-tv-hifi-tisch-board-lowboard-phono-schrank-kommode-schwarz-patiniert/">AMARETTA TV Hifi Tisch Board Lowboard Phono Schrank</a>

JackieFat

[url=http://planetsports.us/]http://planetsports.us/[/url] nusmussy , <a href="http://planetsports.us/adapting-to-the-treadmill/">Adapting To The Treadmill</a>

WalterGrach

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://slcr.eu/philips-bhd006-10-reise-haartrockner-leise-klappgriff/">Philips BHD006/10 Reise-Haartrockner</a>

Michaelbracy

[url=http://lampenx.eu/]http://lampenx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://lampenx.eu/honsel-leuchten-tischleuchte-pibe-93911/">Honsel Leuchten Tischleuchte Pibe 93911</a>

JessicaHak

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] nusmussy , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

DorothyFlums

[url=http://sporteshop.eu/]http://sporteshop.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://sporteshop.eu/puma-unisex-erwachsene-sf-drift-cat-5-ultra-low-top/">Puma Unisex-Erwachsene SF Drift Cat 5 Ultra Low-Top</a>

AnitaLem

[url=http://autoteilx.eu/]http://autoteilx.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://autoteilx.eu/leina-ref20000-betriebsverbandkasten-grun/">Leina REF20000 Betriebsverbandkasten</a>

Jamesmog

[url=http://drogeries.eu/]http://drogeries.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://drogeries.eu/ironmaxx-mineralkomplex-130-kapseln/">Ironmaxx Mineralkomplex- 130 Kapseln</a>

ThelmaTouri

[url=http://schmuckx.eu/]http://schmuckx.eu/[/url] nusmussy <a href="http://schmuckx.eu/damen-kristall-strass-perlen-haarekammen-blume-haarschmuck-hochzeit/">Damen Kristall Strass Perlen Haarekammen</a>

Diannagor

[url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://dbaby.eu/2018/03/17/inktastic-boxing-champ-fight-hard-infant-tutu-bodysuit-newborn-raspberry/">inktastic Boxing Champ Fight Hard Infant Tutu Bodysuit</a>

AndreatoR

[url=http://educationpoints.eu/]http://educationpoints.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://educationpoints.eu/lego-education-large-building-plates/">LEGO Education Large Building Plates</a>

Stuartkat

[url=http://educationtip.eu/]http://educationtip.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://healthfree.us/clonazepam/what-is-generic-clonazepam/">What is generic Clonazepam?</a>

ColinFoorm

[url=http://medabc.us/]http://medabc.us/[/url] nusmussy , <a href="http://medabc.us/weight-loss-5/">weight loss</a>

garneujemy

?????????, ????? ?? ???? ??????, ?? ??????, ??? ??? ??????? ????? ?????????? ???????.

---
? ?????????, ??, ??-?????, ?? ?? ?????. ???? ???????? ???? ???????. ?????? ??? ? PM, ?????????. fifa 15 ??????? ???????, ??????? fifa 15 moddingway ??? [url=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/]??????? fifa 15 ???????[/url] ??????? ???? 15 ?? ?? ?????

Frankkeesk

[url=http://medicplus.us/]http://medicplus.us/[/url] nusmussy, <a href="http://medicplus.us/2018/03/30/the-key-elements-of-great-chiropractors/">The Key Elements of Great Chiropractors</a>

Amandabiors

[url=http://haushaltshop.eu/]http://haushaltshop.eu/[/url] nusmussy , <a href="http://haushaltshop.eu/feinzer-keramikmesser-luxus-set/">FEINZER Keramikmesser Luxus Set</a>

Inge van der Sluis

Name: Inge van der Sluis
Leeftijd: 34

Was vrijwilliger bij Rakai van 06 mei 2013 tot 28 jun 2013

Over mij:

Hoi allemaal,

Met mijn diploma vers op zak vertrek ik 3 mei 2013 naar Uganda om een lang gekoesterde droom waar te

Meer...